Malzemeler
  • 1 paket petibör bisküvi sade
  • 1 paket petibör bisküvi kakaolu
  • 1 paket kakaolu puding
  • 2,5 su bardağı süt
  • Üstüne ceviz, hindistan cevizi ya da bonibon

kiremit pasta mozaik pasta

Bu gün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Madem bu gün çocuklarımızın günü, onlara tatlı bir sürpriz yapalım değil mi? Kiremit Pasta. Bazıları Mozaik Pasta diyor, ancak Mozaik Pasta Tarifi‘ne baktığınız da siz de göreceksiniz ki, onun görünüşü birazcık farklı o sebeple biz buna Kiremit Pasta diyoruz. Bisküvili Kiremit Pasta’nın tarifine geçebiliriz.


Sütün bir kısmıyla önce pundingi hazırlayalım. Kalan süte petibör bisküvileri batırıp biraz yumuşattıktan sonra arasına puding sürüp yapıştırıcaz. Bir tane sade bir tane kakolu sırayla dizicez. Dik durmaları için ise 1 tane bardağı ters tepsiye koyalım. Daha sonra bisküvileri dizerken bardağa yaslayalım.


Dizme işlemi bittikten sonra üzerini pudingle kaplayalım. Süsleme için, üzerine ceviz, hindistan cevizi, fındık falan dökebiliriz. Ama size alternatif bir önerim var. Üzerine bonibon dökün, çocuklar bayılır. Bir süre dolapta beklettikten sonra, yan çevirip kesersek, her dilime güzel görünümlü olarak sade ve kakoulu bisküvi gelir. Şimdi servis yapabiliriz. Bu gün 23 Nisan, çocuklarımızı unutmayalım. Afiyet olsun.

            Malzemeler: (8 kişilik, 25 dakika da hazır)

  • 1 paket petibör bisküvi sade
  • 1 paket petibör bisküvi kakaolu
  • 1 paket kakaolu puding
  • 2,5 su bardağı süt
  • Üstüne ceviz, hindistan cevizi ya da bonibon